Suunnittelija

Lämmitys ilmalämpöpumpulla 

Ilmalämpöpumpulla voidaan kustannustehokkaasti lisätä rakennuksen energiatehokkuutta ja asuinmukavuutta sekä säästää lämmityskustannuksissa. Viime vuosien aikana ilmalämpöpumput ovat yleistyneet erityisesti omakoti-, rivi- ja kerrostalojen korjausrakentamisessa. Etenkin lämpimät kesät ovat kiihdyttäneet ilmalämpöpumppujen suosiota tehokkaan viilentämisominaisuuden myötä. Ilmalämpöpumpulla voidaan sekä lämmittää että viilentää, mutta markkinoilla on myös pelkkään viilennykseen tarkoitettuja malleja.

Lämmitys asuntokohtaisella poistoilmalämpöpumpulla

Asuntokohtainen poistoilmalämpöpumppu on oiva valinta lämmitysmuodoksi energiatehokkaan kodin lämmitysjärjestelmäksi. Poistoilmalämpöpumpun toiminta perustuu asunnon poistoilman sisältämän energian talteen ottamiseen, jonka lämpöpumppu siirtää tilojen, käyttöveden ja tuloilman lämmitykseen. Asunnon lämmitysenergiantarpeesta katetaan poistoilmalämpöpumpulla noin kolmannes ja loppu energiantarve katetaan sisäänrakennetulla sähkövastuksella tai muualle lämmönjakojärjestelmään tuotavalla lämpö- tai sähköenergialla.

Lämmitys ilmavesilämpöpumpulla

Ilmavesilämpöpumppu on oiva valinta lämmitysmuodoksi niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Kehittyneen teknologian myötä ilmavesilämpöpumput soveltuvat pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi myös pohjoisen vaativaan ilmastoon. Ensisijaisena lämmönlähteenä on ulkoilma, josta saatavaa lämpöenergiaa siirretään lämpöpumpulla rakennuksen ja käyttöveden lämmittämiseen. 

Matalarakennejärjestelmä lattialämmitykseen

Vesikiertoinen lattialämmitys on nykyaikainen ja energiatehokas tapa luoda miellyttävä sisäilmasto. Lattialämmitys mielletään usein uudiskohteiden lämmönjakotavaksi, mutta se soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteiden lämmönjakotavaksi. Samalla järjestelmällä, jota käytetään lattialämmitykseen, voidaan myös hoitaa kesäaikaista viilennystä, mikäli käytettävissä on viileänlähde.

Radiaattoriverkoston kunnostaminen

Rakennuksen energiaremontti muuttaa rakennuksen ominaisuuksia. Huoneiden lämmöntarpeet muuttuvat, eikä niiden keskinäinen lämmöntarvesuhde enää ole entisensä. Lämmitysverkosto on hyvä mitoittaa uusiin olosuhteisiin ja vaatimuksiin sopivaksi. Se mitä vanhasta yleensä kannatta säilyttää on lämmitysverkoston siirto- ja nousulinjat. Radiaattorit ja kytkentäjohdot uusitaan. Uudet radiaattorit mitoitetaan matalalämpöjärjestelmään soveltuviksi ja  radiaattoriventtiilit vaihdetaan tarkasti esisäädettäviksi.

Toimivuuden kriteerit

Konseptit sivuilla esitetään ratkaisuja joiden toimivuus on periaatetasolla varmistettu. Perusvaatimuksena on, että ne ovat rakentamista koskevissa säädöksissä olevien vaatimusten mukaisia. Konseptit ovat siis sellaisia, että niiden mukaisiin ratkaisuihin on mahdollista saada asianmukainen lupa.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Suunnittelija