14 Vesilaitteiston tiiviys

latest change 10.06.2019, version id 3975, change: Edited by juhani.hyvarinen.
Asetusteksti 

Vesilaitteiston on oltava tiivis. Vesilaitteiston tiiviys on varmistettava käyttämällä tuotteita, osia ja materiaaleja, jotka ovat yhteensopivia.

 

Opastava teksti 

Edellytyksenä tiiviin, kestävän ja turvallisen vesilaitteiston toteuttamiselle on, että käytettävät materiaalit ja liitostavat valitaan veden laadun mukaan.

Talousveden laatuvaatimukset ja -suositukset on annettu sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa talousveden laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista (3152/2015).

Esimerkkejä vesilaitteiston putkimateriaaleista, liitostavoista ja putkien nimellismitoista on esimerkissä Vesilaitteiston putkimateriaalit, liitostavat ja kupariputkien nimellismitat.

Putkistovarusteiden materiaaleina käytetään talousveden johtamiseen soveltuvia ja korroosionkestäviä materiaaleja. Vesipaineen alaiseksi joutuvien messinkisten rungon osien on oltava valmistettu sinkinkadonkestävästä messingistä.

Kommentit

Sähköpostipalaute

Kohteissa, joissa suunnittelija määrittelee käytettävän asennusjärjestelmän, laatu paremmin hallinnassa.

Ongelma muodostuu ammattitaidottoman asenttajan virheistä, asentaja saattaa keksiä ihan omia liitosmenetelmiä.

ylös
119 users have voted.

järjestelmässä käytettävien osien on oltava yhteensopivia ja toteutuksessa on noudatettava suunnitelmaa. Toteutuksessa on käytettävä pätevää työnjohtoa ja ammattitaitoisia asentajia.

ylös
129 users have voted.

Lisää uusi kommentti